Menu
Menu
Legioen
 • Verkennen

  De krijtlijnen van een succesvol project

  Tijdens een eerste overlegmoment komen we graag te weten waarom we samen deze bedrijfsvideo maken. Wat wil je bereiken? Welke boodschap wil je overbrengen? Wie is je doelpubliek? Met welk budget mogen we rekening houden? Lang voor we onze camera aanzetten, zetten we de grote lijnen van jouw video uit. We leren jou en je onderneming beter kennen, overlopen invalshoeken en eventuele gevoeligheden, bepalen samen met jou de look & feel van de video en leggen al enkele deadlines vast.

 • brainstormen

  Een uitgekiende planning

  Sommigen bij ons noemen het ‘de kleine dood’ maar ze bedoelen eigenlijk ‘de rode draad’ (we will die for it, vandaar de verwarring). Een duidelijke productieplanning maakt dat we steeds kunnen blijven waken over de kwaliteit, de timing en het budget van jouw project. Alle Legioen-collega’s zorgen voor een strikte opvolging van deze planning, Spartaans als we zijn.

  Voor de opnamedag maken we een gedetailleerde callsheet. Dat is een logboek met een duidelijke briefing, een overzichtelijke productie- en locatieplanning en de contactgegevens van alle betrokken partijen. Zo weet je ons meteen te vinden, mochten er nog prangende vragen rijzen.

 • uitvoeren

  Showtime 

  De productiefase omvat veel meer dan enkel filmen. Voor we met de opnames starten, hebben we onze werkwijze minutieus uitgestippeld. Voor corporate video’s die een voice-over nodig hebben, schrijven we de teksten en selecteren we de juiste stem. Animaties worden voorafgegaan door een moodboard en storyboard. Kom jij in beeld tijdens de opnames? Slaap dan maar op je twee oren. Want of je nu tonnen ervaring hebt of voor de allereerste keer voor een camera staat, wij zorgen ervoor dat je er op je allerbest voorkomt.

 • afwerken

  De final touch

  Wanneer we al het beeldmateriaal verzameld hebben, start de laatste fase: de montage. Natuurlijk ben je ondertussen al razend benieuwd. En wij zijn even nieuwsgierig naar jouw reactie! Daarom gebeurt de montage in 2 fasen. Eerst bezorgen we je een ruwe versie van de video, waarop we jouw feedback verwachten. Met die opmerkingen in het achterhoofd werken we verder aan de finale montage. We voeren de laatste aanpassingen door, werken de details in de grafiek af en zetten de audiomix en de kleurcorrectie op punt. Hierna leveren we alles netjes op in het door jou gewenste formaat.

  Na de oplevering gaan we over naar fase 5. Hier op kantoor openen we dan een magnum … ah nee, dat is een interne fase. Die mochten we niet op de website zetten.